OGIBiz Website

Menu
2760416
Main Description
2778985

Ανακοίνωση σχετικά με τον Covid-19Ακόμα και αν ο μεγάλος κίνδυνος πέρασε εμείς εξακολουθούμε και τηρούμε όλους τους αναγκαίους κανόνες υγειϊνής αναφορικά με την καθαριότητα των κατοικιών. Πριν από κάθε άφιξη απολυμαίνονται εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι των κατοικιών και όλα τα οικιακά σκεύη και σερβίτσια, ώστε να παραδοθούν στην αποκλειστική χρήση των επισκεπτών της κατοικίας. 

 Νέα και Ανακοινώσεις

Main Description
2779032

1 / 5 / 2022

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κατάλυμα μας για μια ακόμα χρονιά, είναι απόλυτα σύμφωνο με τα ειδικά πρωτόκολλα υγείας, στα οποία οι τουριστικές επιχειρήσεις βασίζονται να λάβουν μέτρα κατά του κοροναϊού COVID-19, όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αρ. 1881 / 29.5.2020 από τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού (ΦΕΚ 2084 Β '/ 29-5-2020).

12 / 7 / 2020

Ενημέρωση σχετικά με τη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και μέτρων κατά του Covid-19

σύμφωνα με τις υποδείξεις των Υπουργείων Υγείας &Τουρισμού

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το κατάλυμα μας είναι απόλυτα σύμφωνο με τα ειδικά πρωτόκολλα υγείας, στα οποία οι τουριστικές επιχειρήσεις βασίζονται να λάβουν μέτρα κατά του κοροναϊού COVID-19, όπως ορίζεται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση αρ. 1881 / 29.5.2020 από τα Υπουργεία Οικονομικών, Υγείας και Τουρισμού (ΦΕΚ 2084 Β '/ 29-5-2020).

Όλα τα μέλη του προσωπικού διαμονής έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση για να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα υγείας.

Επίσης έχει εκπονηθεί σχέδιο δράσης και σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος που θα τα βρείτε σε έντυπη μορφή μέσα στην κατοικία σας και σε ηλεκτρονική στο website μας πατώντας εδώ

Το κατάλυμα έχει λάβει τη σφραγίδα πιστοποίησης "Health First" από το Υπουργείο Τουρισμού, υποδεικνύοντας ότι η επιχείρηση συμμορφώνεται με όλα τα πρωτόκολλα υγείας.

Στην προσπάθειά μας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19 coronavirus, ζητάμε την κατανόησή σας και τη συμμόρφωσή σας με τα μέτρα που εφαρμόζονται για την αποτροπή της μετάδοσης του COVID-19 coronavirus.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επιχείριση δεν φέρει καμία ευθύνη εναντίον οποιουδήποτε ατόμου, που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με το coronavirus COVID-19, καθώς συμμορφωνόμαστε με τα ειδικά πρωτόκολλα υγείας και φέρουμε τη σφραγίδα πιστοποίησης «Health First» (άρθρο 60 παράγραφος 5) του Νόμου 4688 / 24-5-2020).

 

Βασικοί Κανόνες

Check-in – Check-out

 • Το κατάλυμα δεν διαθέτει reception.
 • Το check-out γίνεται μέχρι τις 11.00 πμ και το check-in από τις 15.00. Αυτή η αλλαγή στα χρονικά διαστήματα μεταξύ κάθε check-in και check-out είναι υποχρεωτική για να διασφαλιστεί ότι μεταξύ διαφορετικών πελατών το δωμάτιο καθαρίζεται πλήρως και απολυμαίνεται και αερίζεται επαρκώς με φυσικό τρόπο.
 • Θα παραλάβετε τα κλειδιά σας από τη θυρίδα έξω από την κατοικία σας, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό σας κωδικό  που θα σας έχει αποσταλεί νωρίτερα ηλεκτρονικά (email, viber, whatsapp) και θα κάνετε e-registration ακολουθώντας τον σύνδεσμο που θα λάβετε στο ίδιο μήνυμα. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται το check-in χωρίς τη φυσική μας παρουσία. Σε περίπτωση που δεν το κάνετε ηλεκτρονικά,  θα πρέπει να  τα παραδώσετε υπογεγραμμένα σε εκπρόσωπο μας μαζί με τη «δήλωση επισκέπτη περί μη ευθύνης καταλύματος» και τα αναλυτικά στοιχεία των συγκατοίκων σας, την ημέρα της άφιξής σας που βρείτε στην κατοικία σας. Αρχείο επισκεπτών τηρείται υποχρεωτικά για λόγους προστασίας δημόσιας υγείας καθ’ υπόδειξη του Υπουργείου Υγείας και είναι σύνομμο με το Γενικό Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
 • Τα κλειδιά απολυμαίνονται πριν την παράδοσή τους και μετά την παραλαβή τους με ειδικό απολυμαντικό και/ή με ατμοκαθαριστή.
 • Η πληρωμή των δαπανών θα γίνεται είτε ηλεκτρονικά (POS, web- banking) χωρίς τη φυσική παρουσία του επισκέπτη, είτε σε εξωτερικό χώρο κάνοντας χρήση όλων των κανόνων προστατευτικών μέτρων (ΜΑΠ).
 • Απαγορεύεται η είσοδος στις κατοικίες σε μη διαμένοντες.

 

Υπηρεσία καθαρισμού κατοικιών και κοινόχρηστων χώρων

Πριν από κάθε άφιξη συνεργείο καθαρισμού κάνοντας χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως γάντια και μάσκες, θα καθαρίζει και θα απολυμαίνει την κατοικία κάνοντας χρήση κατάλληλων απολυμαντικών εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ καθώς και ατμοκαθαριστή (θερμοκρασίες >70 Κελσίου).

Κατόπιν θα γίνεται καθαρισμός και απολύμανση των ιδιωτικών εξωτερικών χώρων και σαλονιών στις βεράντες και τους κήπους των κατοικιών, με τη χρήση απολυμαντικών που θα εφαρμόζονται είτε με καθαρισμό είτε με ψεκαστήρα.

Όλες οι υφασμάτινες επιφάνειες καθαρίζονται με συσκευή ατμού (θερμοκρασία> 70°).

Σε όλα τα control τηλεοράσεων και κλιματιστικών θα τοποθετούνται προστατευτικά μιας χρήσεως ή/και θα απολυμαίνονται με ειδικά απολυμαντικά.

Απαγορεύεται ο συχνός καθαρισμός δωματίου κατά τη διάρκεια της διαμονής (αποφυγή επαφής εργαζομένων καθαριότητας με πιθανό κρούσμα και περαιτέρω μετάδοση) και καταργείται η καθημερινή αλλαγή ιματισμού και πετσετών, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Τουρισμού.

Η αλλαγή κλινοσκεπασμάτων θα γίνεται κάθε 3 ημέρες. Εαν όμως επιθυμείτε  και την καθαριότητα της κατοικίας αυτή θα πρέπει να γίνει σε χρόνο που θα κουβεντιάζουμε, διότι πρέπει να διασφαλίζεται η απουσία σας από το χώρο για όσο διάστημα χρειάζεται ο καθαρισμός (αποφυγή παρουσίας άλλων εκτός από εσάς στο χώρο). Εναλλακτικά μπορούμε να σας παρέχουμε τα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες χωρίς την είσοδό μας στο χώρο σας.

Παράλληλα γίνεται πολύ καλός αερισμός των χώρων τουλάχιστον για τον χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στις διαμονές. Συνίσταται οι κατοικίες να αερίζονται επαρκώς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής. Υπάρχουν σίτες σε όλες τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό.

Η καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται από έξω από την κατοικία σας από κάδο που θα έχει τοποθετηθεί δίπλα στην εξώπορτά σας (αποφυγή εισόδου τρίτων στο χώρο σας).

Όλα τα μαγειρικά σκεύη και σερβίτσια απολυμαίνονται και πλένονται σε ψηλή θερμοκρασία στα πλυντήρια πιάτων της καθε κατοικίας πρίν από κάθε άφιξη.

Πραγματοποιείται εβδομαδιαίος έλεγχος καλής λειτουργίας του κοινόχρηστου πλυντηρίου ρούχων, το οποίο θα πρέπει να λειτουργεί σε προγράμματα πλύσης με 70 βαθμούς Κελσίου και άνω.

Πραγματοποιείται  συχνή απεντόμωση, μυοκτονία και απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων.

Έχει πραγματοποιηθεί η συντήρηση όλων των μονάδων air-condition και  σε κάθε  αναχώρηση οι επιμέρους μονάδες των δωματίων/κατοικιών απολυμαίνονται  ξεχωριστά με ειδικό απολυμαντικό. Συνίσταται η αποφυγή χρήσης του κλιματισμού, ή η χρήση του να γίνεται υποχρεωτικά με ανοικτές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα, ώστε να παρέχεται ο επαρκής νωπός αέρας  για τον  καλό φυσικό αερισμό του δωματίου και χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού.

Κολυμβητική δεξαμενή

Ωρες λειτουργίας πισίνας: 9:00 - 14:00 και 18:00 – 20:00

Ο μέγιστος αριθμός λουομένων που μπορεί να βρίσκεται κάθε στιγμή εντός της κολυμβητικής δεξαμενής είναι 9

Στους κοινόχρηστους χώρους της κολυμβητικής δεξαμενής έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά διαλύματα για την ξηρή αντισηψία των χεριών.

Είναι υποχρεωτικό το σχολαστικό ντουζ με τη χρήση σαπουνιού πριν τη είσοδο στην πισίνα. Επίσης, συνιστάται οι λουόμενοι να αποφεύγουν τη βύθιση της κεφαλής μέσα στο νερό.

Tο νερό δεν υφίσταται κάποια επιπλέον επεξεργασία σχετικά με τον covid-19 και για αυτό πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από τους λουόμενους οι κανόνες, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι συνλουόμενοί τους.

Η διάταξη των καθισμάτων – σαλονιών που εξυπηρετούν την κολυμβητική δεξαμενή (ξαπλώστρες, καρέκλες, πουφ, σεζλόνγκ, κτλ.) είναι τέτοια ώστε η απόσταση μεταξύ των ακρότερων σημείων των καθισμάτων δύο ατόμων που διαμένουν σε διαφορετική κατοικία, να είναι τουλάχιστον 2 μέτρα σε κάθε κατεύθυνση. Κάθε πρωί θα απολυμαίνονται με τη χρήση των κατάλληλων απολυμαντικών. Επίσης μετά από κάθε αλλαγή επισκεπτών θα απολυμαίνονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής. Ωστόσω συστήνεται στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο καθιστικού ημερησίως. Στις υφασμάτινες επιφάνειες των σαλονιών επιβάλλεται η τοποθέτηση πετσέτας πριν χρησιμοποιηθούν.

Απαγορεύεται η χρήση της κολυμβητικής δεξαμενής σε περίπτωση που ο επισκέπτης έχει ανοικτές πληγές.

Απαγορεύεται η κολύμβηση στην πισίνα κατά τις ώρες που δε  λειτουργεί.


14/5/2020

Ανοίγουμε την 1/6/2020 και Οργανωνόμαστε πολύ Σχολαστικά

Από Αρχές Μαρτίου εώς και μία εβδομάδα πριν, όλοι υποχρεωθήκαμε να μείνουμε στο σπίτι και να εργαζόμαστε από εκεί. Οι πτήσεις από και προς το εξωτερικό σταμάτησαν και οι εσωτερικές μετακινήσεις περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες. 

Τώρα εφόσον έφτασε η μεταδοτικότητα του ιού σε βαθμό R0, επιστρέφουμε σταδιακά στην κανονικότητα.

Εμείς, αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε τη λειτουργία μας εώς την 1η Ιουνίου και όλο αυτό το διάστημα δουλεύουμε σκληρά, ώστε να οργανώσουμε την επόμενη μέρα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για την πλέον ασφαλή διαμονή των επισκεπτών μας.

Όπως ήδη γνωρίζετε, το κατάλυμά μας αποτελείται από 5 πλήρως εξοπλισμένες ανεξάρτητες κατοικίες,  με τη δική τους βεράντα και κήπο, γεγονός που εξασφαλίζει την αυτονομία και την ιδιωτικότητα και κατ' επέκταση την ασφάλεια των κατοίκων σε σχέση με τον covid-19.

Προκειμένου να αποκλείσουμε τη μετάδοση του covid-19 στους επισκέπτες μας, δημιουργήσαμε νέο αυστηροποιημένο πρωτόκολο απολύμανσης και συμπεριφοράς εντός του καταλύματος, το οποίο και σας παραθέτουμε:

 1.  Πριν από κάθε άφιξη συνεργείο καθαρισμού κάνοντας χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως γάντια και μάσκες, θα εισέρχεται στην κατοικία και θα:
 • Απολυμαίνει όλες τις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο χέρι (ντουλάπες, πόμολα, πόρτες, διακόπτες, τραπέζια, πάγκους, κουπαστές, καναπέδες, κρεβάτια,...), με τη χρήση ατμοκαθαριστή που αναπτύσσει πάνω από 70 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία και σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σκοτώνει όλους τους παθογόνους οργανισμούς και τον covid-19. Κατόπιν, πάλι με τη χρήση του ατμοκαθαριστή θα απολυμαίνονται τα μπάνια και η κουζίνα.

 • Καθαρισμός και απολύμανση όλης της κατοικίας με τη χρήση μικροβιοκτόνων καθαριστικών.

 • Καθαρισμός και απολύμανση των εξωτερικών χώρων της κατοικίας (ιδιωτικοί κήποι και βεράντες με τα έπιπλά τους) με ατμοκαθαριστή και/ή με ψεκασμό απολυμαντικών.

 • Πιάτα και σερβίτσια θα πλένονται όλα στο πλυντήριο πιάτων σε υψηλές θερμοκρασίες πριν παραδοθούν στον επισκέπτη για χρήση.

 • Σε όλα τα control τηλεοράσεων και κλιματιστικών θα τοποθετούνται προστατευτικά μιας χρήσεως.

 1. Οι κατοικίες θα αερίζονται επαρκώς και καθ’ όλη τη διάρκεια του καθαρισμού. Υπάρχουν σίτες σε όλες τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα των κατοικιών.

 2. Το check- in και check out θα γίνεται χωρίς την παρουσία μας. Εαν χρειαστεί για κάποια δική σας ανάγκη η παρουσία μας, θα είμαστε κοντά σας κάνοντας πάντα χρήση του προστατευτικού εξοπλισμού (μάσκες, γάντια).

 3. Η αλλαγή κλινοσκεπασμάτων και η καθαριότητα της κατοικίας θα γίνεται σε χρόνο που θα ορίζεται από εσάς χωρίς την παρουσία σας στο χώρο.

 4. Η καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται από έξω από την κατοικία σας.

 5. Εσείς μπορεί να μη μας βλέπετε, αλλά εμείς θα φροντίσουμε οτιδήποτε χρειαστείτε αναφορικά με πληροφορίες για τον τόπο ή/και υπηρεσίες δικές μας ή άλλων, να σας τις παρέχουμε ανά πάσα στιγμή.

 6. Οι κοινόχρηστοι χώροι, ο χώρος της πισίνας και των καθιστικών χώρων γύρω από αυτή, θα απολυμαίνονται καθημερινά σχολαστικά με ψεκασμό κατάλληλων εγκεκριμένων μικροβιοκτόνων καθαριστικών.

 7. Έχουμε δημιουργήσει τουλάχιστον 5 χώρους καθιστικού με τις υποχρεωτικές  αποστάσεις μεταξύ τους, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες και των 5 κατοικιών. Συστήνεται αυστηρά  για την δική σας ασφάλεια, την κάθε μέρα που θα κάνετε χρήση ενός από αυτούς τους κοινόχρηστους  χώρους να  χρησιμοποιείτε αποκλειστικά αυτόν.

 8. Είναι πιθανό να επιβληθεί περιορισμός του αριθμού των λουομένων στην πισίνα από την κυβέρνηση.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση τις οδηγίες και τα πρωτόκολα λειτουργίας των τουριστικών δομών, προκειμένου να προσαρμοστούμε σε οτιδήποτε άλλο προταθεί, για την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια όλων μας.

Εμείς διαμορφώνουμε τις συνθήκες και σας περιμένουμε να ξεσκάσετε χωρίς έγνοιες και κίνδυνο.

Γιατί....

Η Ξεκούραση είναι Πολύτιμη και είναι Δικαίωμα Όλων μας

Μέχρι τότε........                                         Τηρήστε τους κανόνες  –  Μείνετε Ασφαλείς

Main Description
2768967

8/4/2020

Ταξιδιάρικες Ιδέες για ένα όμορφο Πάσχα στο σπίτι!

Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις πολύ δύσκολες για όλους. Ωστόσο οι πράξεις μας αυτές να καθίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι, ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας, είναι η μεγαλύτερη πράξη αγάπης για τους γύρω μας και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

Εμείς, στο ΔΗΩ Guesthouses σταματήσαμε τη λειτουργία μας εως το τέλος Απριλίου ή εως ότου χρειαστεί, προκειμένου όταν ανοίξουμε να σας παρέχουμε τις καλύτερες και ασφαλέστερες δυνατές υπηρεσίες.

Την απομόνωση αυτή, θα μπορούσαμε να τη δούμε και ως μια ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά με τους αγαπημένους μας, ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο μαζί και κάνοντας ευχάριστα πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαμε τη δυνατότητα και το χρόνο να τα κάνουμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν φέτος να σας ταξιδέψουμε εικονικά!

Να μερικές ταξιδιάρικες ιδέες..... 

Δωρεάν θεατρικές παραστάσεις :  Θέατρο Πορεία , Εθνικό Θέατρο (παιδικές παραστάσεις) , Παραστάσεις από το σπίτι , Καραγκιόζης

Όπερες

Κινηματογράφος : 36 Ταινίες που κέρδισαν Όσκαρ , Ταρκόφσκι ( αγγλικοί υπότιτλοι) , ΕΡΤ

Ντοκυμαντέρ :  Ίδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού , Cosmos

Ηλεκτρονικά βιβλία : Open book , Παραμύθια, Εθνική Βιβλιοθήκη

Μουσεία : Google Arts & Culture , Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας , Λούβρος , Βρετανικό Μουσείο , Μετ Νέα Υόρκη , Πράδο , Βατικανό , Πινακοθήκη Ουφίτσι Φλωρεντία , Ερμιτάζ Αγία Πετρούπολη

 Όλα τα παραπάνω είναι δωρεάν διαδικτυακές εναλλακτικές αποδράσεις ιδανικές για την τρέχουσα συγκυρία.

Με την ελπίδα λοιπόν ότι σας ανοίξαμε ένα ακόμα παράθυρο ευχαρίστησης και με το σύνθημα 

Μένουμε σπίτι - Μένουμε ασφαλείς

 Σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλό Πάσχα!!! και  Καλή αντάμωση

 Μέχρι Τότε ........           Μείνετε Σπίτι -  Μείνετε Ασφαλής

Footer
2760427